Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyemiz Yrd. Doç.Dr. Sevil Yazıcı, British Council “Birleşik Krallık Mezun Ödülleri” töreninde Profesyonel Başarı Ödülü kazandı

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Sevil Yazıcı, British Council “Birleşik Krallık Mezun Ödülleri” töreninde Profesyonel Başarı Ödülü kazandı.

British Council tarafından, Birleşik Krallık`ta üniversite eğitimi alan mezunlara başarıları nedeniyle verilen “Birleşik Krallık Mezun Ödülleri” bu yıl ilk defa İstanbul`da İngiltere Başkonsolosluğu`nda düzenlenen törenle dağıtıldı. Geçtiğimiz 10 yıllık süre içinde Birleşik Krallık`ta bulunan üniversitelerden eğitim almış, 100’ü aşkın sayıda okulun mezunu yarışmaya Türkiye’den katıldı. Mezunlar “Profesyonel  Başarı Ödülü” ve “Girişimcilik Ödülü” olmak üzere iki kategoride yarıştılar. Yapılan uluslararası jüri değerlendirmesi sonucunda, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyemiz Yrd. Doç.Dr. Sevil Yazıcı, Profesyonel Başarı Ödülü’nü kazandı.

Londra`da yer alan AA School of Architecture mezunu Yrd. Doç. Dr. Sevil Yazıcı, mezuniyeti sonrasında Zaha Hadid Mimarlık Londra ofisinde farklı ölçeklerde projelerde çalıştı. Doktora çalışmasında geliştirdiği,  tasarım sürecinde verimliliği artırmak üzerine olan yazılım modeli Yılın En İyi Tezi Ödülüne layık görülmüş olup, patent aşamasındadır.